Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapısı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o zaman lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler kaynak önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedili kalıp simultane insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. üste yapı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine ket evet.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir standart olmadığı karınin sac sözınlığı 1.0 mm yahut elan yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara uydurmak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya sevap ve kolayca açılabilen örgüya sahiptir.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nasıl açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak rastgele bir eksperlik meydanı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

Sevdiklerimiz beyninde hail olan bu sistemleri bu zihinle inceden inceye uyguluyoruz. Firmamız bünyesinde mahir ve bilgili yangın kapısı personelimiz sebebiyle sizler derunin varlık kurtacarak ve kalitesi ile yıllarca eskimeyecek yangın bapsı sistemleri uygularız.

Binaların mimarisına müsait kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya saika vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Birhayli firma ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve can emniyetliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam not almaktadır. 

Yangın merdiveni laf kellelığı ile alakalı merak edilen soruları sizler muhtevain bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları dunda mevki almaktadır.

Report this wiki page